Mijn naam is Paul Verheij ik ben getrouwd en ik heb 2 kinderen. Ik beoefen ruim 32 jaar allerlei vormen van budo, zoals Judo, Goshin Jiujitsu, Aikido, Toïde, Aikibudo, en Aikijudo. Mijn interesse in Aikido werd gewekt toen ik in 1986 een demonstratie van Aikido zag waarbij een oude Japanse sensei (leraar) met ogenschijnlijk groot gemak veel grotere, sterkere en snellere tegenstanders tegen de grond werkte. Het mooie was dat hij met zijn technieken wel de anderen heel liet en daarmee niets kapot maakte. Dat was het moment dat ik de beslissing nam om naast Judo ook Aikido te gaan trainen, in plaats van veel grondwerk veelal staande technieken. Dat was een welkome aanvulling. Toen volgden jarenlange trainingen in alle uithoeken van de wereld. Ik reisde veel voor mijn werk, USA, Azië, Europa etc. waar ik na mijn werk steeds mijn Gi (Judo/Aikidopak) meenam en onbekende dojo’s (oefenplaatsen) bezocht om mee te trainen.

Ik heb zo de kansen gepakt om met veel verschillende leraren allerlei stijlen te oefenen en ik heb ervaren dat welke stijl je ook volgt, het komt allemaal op hetzelfde neer: ontspannen en in het “nu” zijn, geen oordeel.

Ondanks dat deze techniek er heftig uitziet, worden de zachte delen van het lichaam gebruikt om de “aanvaller” tot rede te krijgen. Er  wordt niets kapot gemaakt, er wordt op de kin gewerkt en niet op het strottehoofd. De basis is steeds: de ander een kans geven om te herzien en communicatie bewerkstelligen.

aikido-1

Start typing and press Enter to search