Persoonlijke effectiviteit

“Opgestapelde mentale bagage”: je probeert verlichting te vinden door steeds in de toekomst te denken. Het continue process in je hoofd van mentale conditionering uit het verleden te projecteren in de toekomst. En dat terwijl die toekomst er niet is! Het wordt niet beter als je gevangen blijft in de identificatie van je mentale denkvormen. Alles is nu en meer zal er niet zijn, het is ook het enige dat je nodig hebt.

In deze training gaat het om aanleren van de juiste manier  van Grenzen stellen en de goede balans vinden tussen emotie en ratio. Op het moment dat je hier beter in bedreven raakt, zul je merken dat je meer ontspannen aan de dag begint, je ontwikkelt een bepaalde mate van zelfsturing, veerkracht waardoor je flexibeler in de geest wordt. Alle oefenvormen in deze training zijn direct gerelateerd aan de filosofie en mechanica van Aikido. We oefenen niet alleen in de theorie maar ook in de praktijk. De basis van de oefeningen wordt gevormd door “vallen” en Acceptatie van wat is. Als je lichamelijk goed kunt vallen, is opstaan niet meer zo moeilijk. Dat geldt ook voor je mentale “ik”.

Net als bij alle andere trainingen die door Aikirivers worden gegeven, staat ook hier de vraag centraal: kun je jezelf de-identificeren met je gedachtenstructuren?

Om dat te doorleven, is het belangrijk dat er steeds een gesimuleerde “aanval” wordt geoefend en dat voor jezelf duidelijk wordt dat het geen aanval is maar een onmoeting. En jij bepaalt zelf hoe je in die ontmoeting staat, hoe je in die ontmoeting beweegt en hoe je die ontmoeting afrondt. We werken naar een open manier van bewegen die uiteindlijk doorzet naar de mentale manier van bewegen.

“Het glas is niet halfleeg of halfvol, er is alleen een glas”. Geen mening en geen oordeel.

Iedereen is anders en om een goede indruk te krijgen van jezelf in deze wereld, is het raadzaam om eerst een vrijblijvend gesprek te plannen. U kunt u het beste contact opnemen met Paul Verheij om van gedachten te wisselen.

Start typing and press Enter to search