Verandermanagement

Veranderingen gaan buiten een organisatie veel sneller dan binnen een organisatie. Individuen of een groep individuen zet de verandering “aan” en de rest moet volgen. Het is ook niet verwonderlijk dat werknemers in loondienst, binnen een organisatie niet altijd de flexibiliteit kunnen hebben om met dezelfde snelheid mee te veranderen.

Het is belangrijk dat er op een tijdige en eerlijke manier met de medewerkers wordt gecommuniceerd. Leidinggevenden hebben een zware taak om tussen de financiële targets ook de menselijke kant van het leven te blijven zien.

In de training verandermanagement komt de kunst van het positief beïnvloeden aan de orde. Beïnvloeden is goed en noodzakelijk, manipulatie is verboden en is negatief.

Hoe kan een groepsleider, teamleider of manager op de meest efficiente en effectieve manier een organisatieverandering doorvoeren in het bewustzijn van anderen? Door eerst zelf heel erg bewust te worden en zich kwetsbaar op te stellen naar de anderen. Dat is moeilijk, het is lasting om een aangeleerd “win” standpunt los te laten, niemand is “beter” dan de ander, we zijn anders en dat maakt het mooi.

Start typing and press Enter to search