Teamontwikkeling

 

Binnen bijna alle bedrijven werken mensen in teams. En om die teams goed te laten functioneren, waarbij plezier in het werk voorop moet staan, is harmonie nodig. Harmonie moet van alle kanten komen, van de werknemer, de werkgever en eventueel externen. Op het moment dat er geen of verminderde harmonie heerst hoeft dat op  zich nog geen probleem te zijn. Als die periode niet te lang duurt en het team kan identificeren wat er loos is, kan dit snel worden opgelost.

Gelukkig komt het voor dat het niet lekker loopt en dat er wordt waargenomen dat er “aan iets gewerkt moet worden”. Zelfinitiatief van de werknemers is een heel waardevol signaal dat altijd serieus moet worden genomen.

Teamontwikkeling (of Team Building) moet altijd plaatsvinden als de werknemers en als de werkgever dat samen willen. En als er oefeningen worden gedaan en er vindt training plaats, moeten de leidinggevenden van de teams erbij zijn.

Veel van de frustraties in een team kunnen pas goed worden weggenomen als iedereen meedoet. Het is over het algemeen voor een werknemer lastig om openlijk (alk dan niet) opbouwende kritiek aan zijn of haar leidinggevende over te brengen. Kritiek is niet altijd leuk om te ontvangen en in deze training ligt daar de nadruk. In teams gaan we met elkaar werken om te leren de verhoudingen goed te zien en hoe het voelt om kritiek te krijgen en hoe je daar het beste mee kunt omgaan.

Neem contact op met Paul Verheij voor een persoonlijk gesprek en een analyse van de koers van uw team en waar kan worden bijgesteld.

Start typing and press Enter to search